Rosor och dess betydelser

Ska du skicka rosor? Då kan det vara bra att ha koll på vad olika rosor har för betydelse! Här går vi igenom vad rosor kommunicerar genom sin färg, art och antal betyder. Rosor har i tusentals år haft en kulturell betydelse och har med tiden fått olika betydelser. Det finns i dag hundratal olika arter av rosor i alla möjliga färger. Valet av färg på rosor har olika betydelse vilket gör att det finns mycket att tänka på när man köper rosor till någon. I nästa

 

Rosornas färg

här nedan hittar du en guide för rosornas färg betydelse

Röda rosor

En röd ros är känd som kärlekens blomma och att ge röda rosor brukar betyda att man älskar den man ger blommorna till. Mest vanligt är att man ger 12 röda rosor för att visa att man älskar någon och att man vill att denne ska bli ens.

röda rosor betydelse

 

 

Vita rosor

Vita rosor betyder oskuldsfullhet, renhet och kyskhet. Den vita rosen brukar ofta symbolisera en ny början och används när man vill kommunicera sympati och ödmjukhet.

vita rosor betydelse

 

Rosa rosor

Rosa rosor används för att visa mjuka känslor som beundran, glädje och tacksamhet. Ofta används rosa rosor när man vill visa någon sin tacksamhet och uppskattning.

rosa rosor betydelse

 

Blå rosor

Blå rosor symboliserar det mystiska, omöjliga och otillgängliga. Att ge blå rosor kan betyda att man hoppas på det omöjliga t.ex. någon som man är förälskad i men som man inte kan få.

blå rosor betydelse

 

 

Orangea rosor

Den orangea rosen betyder passion och energi, och kommunicerar fascination. Orangea rosor används för att visa passion, åtrå och glöd.

orangea rosor betydelse

 

Lila rosor

Den lila rosen symboliserar upprymdhet och ”kärlek vid första ögonkastet”. Lila rosor som är lite mörkare i nyansen kan också symbolisera ståtlighet och prakt.

lila rosor betydelse

 

Svarta rosor

Svarta rosor är symbol för en kärlek som aldrig kan bli manifesterade. I regel ses svarta rosor som ett dåligt omen

svarta rosor betydelse

 

Turkosa rosor

Den turkosa färgen symboliserar rikedom, överflöd och rikedom.

 turkosa rosor betydelse

Klicka här för att komma till vår butik och handla just din favorit färg utav rosor!