rosor och dess betydelse

Om du någonsin har velat köpa rosor för någon vet du att det finns många olika färger att välja mellan. Även om det kan verka som en skillnad i preferenser, kan rosornas färgbetydelser faktiskt spela en stor roll i meddelandet du vill skicka till mottagaren. Även om rosor vanligtvis ses som ett uttryck för kärlek, är betydelsen bakom en lavendelros och en gul ros väldigt annorlunda. När du har bestämt dig för att ge bort en ros vill du överväga vilken färg som visar dina känslor mest korrekt med hjälp av guiden nedan!

 

Röda rosor

Röda rosor anses ofta vara den universiella symbolen för kärlek. På de flesta platser runt om i världen vet alla att ta emot röda rosor - huruvida det är ett eller ett dussin - är hur du säger "Jag älskar dig." Denna rosfärgsbetydelse förmedlar djupt en reflektion, som önskan eller längtan efter din betydande andra. Olika röda nyanser betyder olika grader av en reflektioner. Till exempel den typiska ljusröda rosen pekar på romantik , medan en mer vinröd nyans antyder att dina känslor ännu inte har avslöjats.

röda rosor betydelse

 

Rosa rosor

Rosa rosor symboliserar tacksamhet, nåd och glädje. Övergripande, rosa rosor föreslår en mildhet jämfört med den typiska ljusröda rosen. De ses som ett tecken på beundran när de ges till någon. Precis som med röda rosor har alla olika nyanser av rosa olika färgfärgade betydelser. En mörkrosa är ett sätt att säga tack för att du visar din uppskattning, medan en blekrosa indikerar mildhet, särskilt när det ges för mer sympatiska tillfällen. En medelrosa ros kan användas för alla möjliga tillfällen, oavsett om någon sörjer eller när du vill säga tack, vilket gör den till den mest mångsidiga av de olika nyanserna.

rosa rosor betydelse

 

Vita rosor

Vitt har alltid varit en symbol för renhet, oskuld och i vissa fall kyskhet, och för rosor är det inget undantag. Av den anledningen, vita rosor ges ofta vid bröllop och andra ceremoniella tillfällen som dop och examen. Men vita rosor kan också ges som ett tecken på respekt eller ihågkomst. Det är ett sätt att säga "Jag tänker på dig", vilket gör dem lämpliga valet att skicka någon som sörjer förlusten av en nära och kära.

 vita rosor betydelse

 

Lila rosor

lila rosor är inte alls lika vanliga, de indikerar en fascination eller tillbedjan. Lila rosor är ofta förknippade med kungligheter och prakt och gavs ofta till drottningar och kungar. Som ett resultat är djupa lila rosor fantastiska lösningar att skicka för ett lyckligt tillfälle eller fest som gör att mottagaren känns särskilt speciell. Lavendelrosor, däremot, betyder "kärlek vid första anblicken." Som om det är en mörklila motsvarighet är denna känsla kopplad till en känsla av förtrollning, men budskapet är mycket mer direkt med lavendelrosor

lila rosor betydelse

 

Gula rosor

Gula rosor är en symbol för vänskap och omtänksamhet. Skicka aldrig gula rosor till någon du är romantiskt intresserad av, eftersom detta antyder att du föredrar att stanna i vänzonen. Faktum är att gula rosor är en av de enda rosorna som inte har någon romantisk mening bakom sig.

Att skicka gula rosor till en vän är ett lättsamt och snällt sätt att visa dem att du tänkte på dem. Det talar mot optimism och kommer sannolikt inte att misstas som ett romantiskt framsteg om du skickar dem till en kollega eller vän.

gula rosor betydelse

 

Orange rosor

Orange rosor ange entusiasm och passion, vilket gör dem till en kreativ ersättning för Alla hjärtans dag rosor och andra helgdagar när folk vanligtvis köper röda rosor. Sändning orange rosor förmedlar romantik, men inte så mycket som en bukett med röda rosor kanske.

Utöver passionen, med sin blandning av rött och gult, kan den orange rosen också symbolisera en spirande romantik eller en i en tidig fas, särskilt om den romantiken härstammar från en första vänskap. Detta gör orange rosor till en säker satsning för de tidigare faserna i ditt förhållande, men också olika från den röda rosen för långvariga relationer 

orange rosor betydelse

 

 

 

När du väl känner till de olika betydelserna av ros färgerna kan du med säkerhet skicka din älskade en bukett som matchar dina känslor. Dessutom, om du känner dig kreativ och vill uttrycka mer än en känsla med dina rosor, skicka en bukett med blandade rosor ! Se bara till att inkludera rätt färger baserat på hur du känner!


Gå till butiken